Club kampioenschappen

Elk jaar worden er diverse onderlinge wedstrijden georganiseerd, speciaal voor de pensionklanten, waaronder de clubkampioenschappen.

Tijdens deze kampioenschappen strijden zowel menners als ruiters naar de titel kampioen van dat jaar en moeten daarvoor een drietal onderdelen met goed resultaat volbrengen, namelijk bij de ruiters: een dressuurproef, een springparcours en een cross en bij de menners, een dressuurproef, een vaardigheidsproef en een marathon.

Tijdens alle onderdelen strijden alle menners en ruiters in hun eigen klasse tegenover elkaar en dat gaat er vaak fanatiek, maar vooral sportief aan toe. Degene die zich na drie onderdelen het beste resultaat gehaald heeft mag zich kampioen van dat jaar noemen.

Deze wedstrijden zijn altijd leuk om te komen bekijken en publiek is altijd van harte welkom!

Naast deze kampioenschappen wordt er voor de ruiters ook nog een dressuur- en springwintercompetitie georganiseerd waarbij de ruiters onderling uitmaken tijdens 3 wedstrijden dressuur en 3 wedstrijden springen wie zich de kampioen dressuur en of springen mag noemen. Ook hier gaat het er weer fanatiek aan toe en blijven ze strijden tot er met de laste wedstrijd.

Foto's klik hier