KNHS wedstrijden

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is met ruim 195.000 leden één van de grootste sportbonden van Nederland. De KNHS behartigt de belangen van de aangesloten verenigingen en haar paardensporters, zodat zij de paardensport zo goed mogelijk kunnen beoefenen. Bij de KNHS zijn acht paardensportdisciplines aangesloten: dressuur, springen, eventing, endurance, mennen, aangespannen sport, voltige en reining. De polosport en de draf- en rensport zijn niet bij de KNHS aangesloten. De KNHS richt zich echter niet alleen op sport in wedstrijdverband, maar ook de recreatieve paardensport. In Nederland is de KNHS als sportbond aangesloten bij NOC*NSF en internationaal bij de internationale paardensportbond Fédération Equestre Internationale (FEI).

De missie van de KNHS luidt als volgt: ‘De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is de nationale vereniging, die de paardensport professioneel en pro-actief bevordert. Recreanten en wedstrijdsporters kunnen hun sport hierdoor zo optimaal mogelijk beoefenen. Uitgangspunten zijn het welzijn van en de verantwoorde omgang met paard en pony.’

Wat betekent dit nu voor de ruiters/amazones of menners van de manege? Als je het leuk vindt om zo nu en dan wedstrijden te rijden, dan moet je lid zijn van de KNHS. Gelukkig ben je dit ook automatisch als je de paardensport beoefent via de manege (zie het stuk over de FNRS op deze website). Daarnaast heb je een startkaart nodig. Deze is aan te schaffen bij de KNHS. Op hun website vind je ook informatie over waar en wanneer de wedstrijden in de verschillende disciplines worden gehouden.

Een aantal keren per jaar is de manege zelf organisator van zo'n KNHS wedstrijd. De datums vindt je in de agenda. Zijn er nog vragen over de wedstrijden, dan kun je altijd contact met ons opnemen.